Hulp bij de Pictoschrijver

Hulp

Hulp bij het werken met de Pictoschrijver gewenst?
Maak een belafspraak (of bel op goed geluk) voor een persoonlijke 'pictoschrijfles' van Trijntje de Wit. Zij leert je graag de Pictoschrijver kennen. Telefoon 0031(0)384224767.

Of klik in de linker kolom op het thema waarover je geïnformeerd wilt worden. Informatie over alle licentiemogelijkheden staan op de licentie pagina.

De Pictoschrijver is een co-creatie.
Je kunt je bijdrage leveren door

1 - het delen van je verhaal met andere gebruikers via het Verzamelarchief.
2 - het doen van suggesties voor nieuwe picto's en andere verbeteringen via de Contactknop.
3 - het pictoboekje dat je maakte ter beschikking stellen van de Pictoboekenclub die eind 2020 online zal gaan. Stuur je zelfgemaakte boekje op naar team pictoschrijver. Je krijgt er een ander boekje voor terug!

Veel gestelde vragen

Kun je pictotekst laten voorlezen?

Ja, de ondertitels kunnen rechtstreeks worden voorgelezen vanuit het Apple besturingssysteem (iPad). Het is ook mogelijk een PDF te laten voorlezen met Sprint of Kurzweil. Met Sprint kan het PDF worden geopend in de Sprint hoofdomgeving. Met Kurzweil kan het PDF worden omgezet met de PDFtoKES tool. De PDFtoKES tool is te vinden op computers waar Kurzweil op geïnstalleerd staat, maar kan ook worden gedownload door via lexima.nl de KES tools te downloaden.

Met de PDFtoKES tool kan de PDF met picto’s worden omgezet naar KES door de stappen van de conversie te doorlopen. De eerste stap is te kiezen waar het PDF staat, stap twee is het kiezen waar het PDF moet komen te staan, en stap 3 is het klikken op de conversie knop. Het bestand is nu omgezet en kan worden geopend en voorgelezen in Kurzweil.

Help... ik ben mijn schrijfveld kwijt!

Maak je scherm wat minder breed en je zult zien dat je schrijveld weer terugkeert! 

Hoe krijg ik picto's die ik gedownload heb op mijn mobiel of iPad?

Je kunt vanaf een tablet of mobiele telefoon inloggen op de Pictoschrijver en vervolgens doorgaan naar de Pictozoeker. Je kunt dus vanuit de Pictozoeker de gewenste picto's downloaden op je apparaat. 

Lukt dat niet? Dan kun je het picto ook naar jezelf mailen. Je kunt dan het picto altijd weer terugvinden in je mailbox.

Werkt de Pictoschrijver ook vanaf een iPad?

Pictoteksten maken doe je vanaf een laptop of een computer met muis en toetsenbord (Windows of Apple). Je kunt vanaf een iPad wel de website bekijken en inloggen met je (demo)licentie. Daarna kun je alle picto's oproepen en ook de verhalen uit het archief openen en lezen. Voor het maken van teksten is een iPAD niet handig.

Kan mijn licentie automatisch worden verlengd?

Ja, dat kan. Ga naar de pagina 'mijn licentie' en activeer het vinkje 'automatisch verlengen'. Je krijgt daarna jaarlijks 30 dagen voordat je licentie weer verloopt een reminder. Vervolgens heb je nog 29 dagen om je gegevens aan te passen of om de automatische verlenging stop te zetten. Je krijgt op eerste de dag van je verlenging de factuur toegestuurd. Betalen na een automatische verlenging kan niet via iDEAL (NE) of Bancontact (BE).  

Mag ik de verhalen die ik maak ook verspreiden?

Ja, dat mag binnen de instelling die je licentie beheert. Wil je een picto of pictotekst naar buiten verspreiden dan gelden de algemene copyright voorwaarden. Neem in dat geval contact met ons op. 

Kan ik eigen afbeeldingen ook als picto opslaan?

Ja, dat kan. Zie handleiding. Een eenmaal opgeslagen eigen picto kun je ook weer verwijderen via het grijze kruisje dat verschijnt als je in het keuzeweld op 'jouw' picto gaat staan.
Van lieverlee krijg je er handigheid in welke afbeeldingen geschikt zijn om als eigen picto op te slaan. Bijvoorbeeld: een pasfoto, een png logo, een foto van een knuffelpop, de dagritmekaarten van jouw klas, of een afbeelding van een product (voor het maken van picto-boodschappenlijstjes) of van het keukengerei waar jouw leerling mee werkt... het is allemaal mogelijk. 

Welk type licentie past bij de diverse instellingen (KDV's/scholen) binnen onze organisatie?

We adviseren voor elke instelling/afdeling van een grotere organistie een eigen basis licentie aan te schaffen. Dat heeft vooral te maken met de mogelijkheid om Eigen Picto's te uploaden. Je wilt dan niet dat de ene instelling kan beschikken over de foto's van de andere. Wil je meer informatie? Neem dan even contact met ons op.

Inloggen vanaf de computer op school lukt opeens niet meer

Probeer eerst eens in te loggen vanaf een andere pc dan die van school. Dus thuis bijvoorbeeld. Als dat wel lukt, dan heeft de school waarschijnlijk onlangs beveiligingsinstellingen veranderd of een andere server gekregen. De ICTer van de school kan dit probleem oplossen.

PDF maken lukt niet meer. Wat nu?

Waarschijnlijk is er een andere server geplaatst of heeft de ICTer van jullie school de instellingen veranderd. Tip: probeer thuis eens of het daar wel lukt en vraag daarna hulp aan de ICTer. Lukt het thuis ook niet, stuur dan een mail naar Pictoschrijver.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur je vraag naar contact@pictoschrijver.nl en we geven je zo snel mogelijk een antwoord.